KidsXtra, met nieuwe vriendjes om samen fijn te spelen

Dat wil elk kind: vriendjes maken en samen lekker spelen. Daar wordt je blij van en je durft steeds meer. Zeker als je bij de Fysioo of Het Dijkmagazijn veilig maar ook uitdagend kunt ravotten en klimmen. Doe daarom mee met KidsXtra. Vanaf 31 augustus weer elke maandag na schooltijd tot in oktober.

Met KidsXtra verkennen kinderen die uit zichtzelf niet zoveel bewegen, wat ze fijn en veilig vinden. Dat is vaak verrassend meer dan ze zelf denken! Zo leerde Mira bijvoorbeeld dat zij goed kon klimmen na een paar keer oefenen. En Emiel ontdekte hoe hij makkelijk kan sjouwen met takken om een hut van te bouwen.
De Fysioo en Het Dijkmagazijn bieden de spelactiviteiten aan op hun locaties, binnen en buiten in de natuur. De diëtisten van Motiv-eet organiseren enkele bijeenkomsten voor ouders om onderling ervaringen en informatie uit te wisselen. De kinderen maken ook nog kennis met verschillende beweeg- en sportaanbieders.
KidsXtra is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar die in de gemeente Beuningen wonen en vanuit zichzelf niet zo makkelijk gaan bewegen en/of spelen. Ouders/opvoeders zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld om mee te ‘spelen’. Dat blijkt een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van kinderen. En natuurlijk is het belangrijk dat de ouders hun kind blijvend enthousiasmeren voor dagelijks bewegen en buiten spelen.

KidsXtra, op maandagen van 15.30-16.30 uur bij de Fysioo, Zonnebloemveld 1, Beuningen. Soms in de Beuningse uiterwaarden bij Het Dijkmagazijn. Deelname is gratis en instappen kan vanaf elk moment. Meer informatie en aanmelden: De Fysioo, Ruud Hurkens, 024-6750137, ruud@defysioo.nl. Zie ook www.dijkmagazijnbeuningen.nl en www.beuningen.mijnkindpakket.nl.
KidsXtra is mogelijk gemaakt dank zij Beuningen Samen in Beweging en ZonMw.

Klik hieronder om de minimaregeling aan te vragen als u gebruik wilt maken van deze aanbieding

Aanvragen

Heeft u al een minimaregeling en wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Klik dan hieronder om in te loggen.

Inloggen

Meer informatie over Het Dijkmagazijn

Wie zijn wij?
Het Dijkmagazijn is een stichting met een bestuur, een vaste medewerker en ruim 50 vrijwilligers. Vanzelfsprekend draagt iedereen natuur en landschap een warm hart toe. Belangrijker nog is de bijdrage te leveren aan de verbinding tussen mensen en natuur. Vrijwilligers zetten zich daarvoor bijvoorbeeld in als schoolgids om met leerlingen en docenten het veld in te gaan. Anderen zijn publieksgids om met gezelschappen de natuur in te trekken. Weer anderen organiseren aktiviteiten voor kinderen (en hun ouders). Een paar vrijwilligers werken in de horeca of administratie.

Wat doen we?
NAAR BUITEN
Stichting Het Dijkmagazijn lokt op allerlei manieren mensen naar buiten: veldlessen voor scholieren en natuuractiviteiten voor kinderen. Volwassenen bieden we excursies, workshops en trainingen aan. Voor veel activiteiten werken we samen met anderen.

VERBINDING EN ZORG
Met dit gevarieerde aanbod aan buitenactiviteiten verbinden we deelnemers met hun leefomgeving. Die verbondenheid is een voorwaarde voor goede zorg voor deze leefomgeving. Hoe dat kan, laten we zien met een milieu-educatief aanbod. Vooral voor scholen heeft Het Dijkmagazijn daarvoor een gevarieerd lesprogramma.

Het Dijkmagazijn

Voorwaarden aanbieding

  • 4 tot 8 jaar

U kunt ons elke werkdag bellen tussen 9:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur op telefoonnummer 033 30 35 461. U kunt ook het contactformulier invullen of ons een bericht sturen via de knop 'Bericht sturen' in uw persoonlijke omgeving.