Informatie Kindpakket Beuningen

 

Een zwemdiploma halen, lekker sporten of je huiswerk maken achter de computer, het lijkt allemaal heel normaal. Voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen is dit echter niet vanzelfsprekend. Met het Kindpakket Beuningen krijgen deze kinderen toch de kans om mee te doen.

 

Wat is Kindpakket Beuningen?
De gemeente Beuningen helpt gezinnen met een laag inkomen met het kindpakket. Het kindpakket is een verzameling van verschillende regelingen waarmee de gemeente ervoor zorgt dat alle kinderen mee kunnen doen. Lokale winkels, hulporganisaties, stichtingen, scholen en verenigingen hebben daarbij een belangrijke rol.  

Voor wie is Kindpakket Beuningen?
Het Kindpakket Beuningen is voor gezinnen:

  • met een laag inkomen*  
  • met kinderen van 0 tot 18 jaar 
  • die op de basisschool of middelbare school zitten

Heb jij recht op het kindpakket? Dan kan je met korting of helemaal gratis gebruik maken van het aanbod op onze website. Afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd heb je recht op bepaalde regelingen. Om het voor jou zo duidelijk mogelijk te maken, zie je (bij een goedgekeurde aanvraag) in jouw account alleen de regelingen die voor jou bedoeld zijn.

>> Download de Infoflyer Beuningen

*Inkomensnorm
De regelingen in het kindpakket gelden voor gezinnen met een inkomen vanaf 120% van de bijstandsnorm. Download hieronder het overzicht van de inkomensnormen om te zien of jouw inkomen binnen de vastgestelde kaders valt.

>> Download de Inkomensnormen 2018