Digitale leermiddelen met Kindpakket Beuningen

 

 

Een computer, laptop of telefoon, digitale middelen zijn niet weg te denken uit onze maatschappij. Al op de basisschool wordt kinderen geleerd om met een computer om te gaan. Daarnaast hebben veel kinderen een mobiel om goed bereikbaar te zijn. Deze regeling maakt het mogelijk voor kinderen uit een gezin waar niet zoveel geld is, om toch digitale leermiddelen aan te kunnen schaffen.

 

Voor wie?
Deze regeling geldt voor kinderen die in schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de eerste klas van het voortgezet onderwijs gaan. Let op, voor kinderen die blijven zitten geldt deze regeling niet.  

Wat houdt het in?
Kinderen die in schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de brugklas gaan hebben recht op een vergoeding voor digitale leermiddelen. Dit kan een telefoon, een laptop, een computer of een tablet zijn. Het is mogelijk om meerdere leermiddelen of accessoires als een laptoptas of (draadloze) muis aan te schaffen, zolang dit binnen het budget valt. Het is niet toegestaan om van dit budget een printer of telefoonabonnement aan te schaffen.

Hoe werkt het?
Om aan te tonen dat je in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de brugklas gaat, heb je een plaatsingsbrief van het voortgezet onderwijs nodig. Deze plaatsingsbrief ontvang je bij aanvang van het schooljaar (let op, bewaar deze brief dus goed). De plaatsingsbrief kun je vervolgens uploaden binnen jouw eigen omgeving via de knop 'Extra regelingen'. Daarna wordt jouw budget toegekend.

De vergoeding is in natura. Dat wil zeggen dat de gemeente dit direct betaalt aan de aanbieder van de digitale middelen. Het maximale bedrag dat vergoed wordt is € 400,- per jaar.   

Bekijk hier het complete aanbod van Kindpakket Beuningen.