Schoolreisjes en schoolactiviteiten

 

Met je klasgenoten naar een pretpark, een museum of naar een speeltuin: elk kind wil mee op schoolreisje! Deze uitjes zijn voor kinderen van groot belang en zullen ze voor de rest van hun leven onthouden. Wanneer ouders niet in staat zijn om dit voor hun kind te betalen, springt het Kindpakket Beuningen bij.  

 

Voor wie?
Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Dat wil zeggen voor kinderen die vóór 31 december 2018 de leeftijd van 4 jaar hebben tot en met 17 jaar.        

Wat houdt het in?
Voor kinderen worden er vanuit school vaak dingen georganiseerd, dit zijn bijvoorbeeld schoolreisjes of bezoekjes aan musea. Deze regeling zorgt ervoor dat elk kind de kans krijgt hieraan mee te doen. Onder deze regeling vallen alle aan school gerelateerde activiteiten. Deze activiteiten kun je op deze website vinden onder het kopje aanbod.   

Hoe werkt het?
Heb jij recht op deze regeling? Kijk dan eerst of jouw school aanbieder is binnen het kindpakket, dit zie je bij het aanbod. Staat jouw school erbij? Dan heb jij recht op de vergoeding van de activiteiten die jouw school aanbiedt. Staat jouw school er niet bij als aanbieder? Dan kun je geen gebruik maken van de regeling. Je kunt dan aan jouw school vragen of zij ook aanbieder willen worden binnen het kindpakket.  

De vergoeding is in natura. Dat wil zeggen dat de gemeente dit direct betaalt aan de school. Voor kinderen die op de basisschool zitten (4 t/m 11 jaar) is de vergoeding € 50,- per jaar. Voor kinderen op de middelbare school (12 t/m 17 jaar) is de vergoeding € 100,- per jaar.

 

Bekijk hier het complete aanbod van Kindpakket Beuningen.